Autoala mediassa

MAD-lisäjouset tasoittavat pakettiauton menoa Oy Kaha Ab

22.6.2021

Pakettiautoissa joudutaan aina tekemään kompromisseja jousituksen suhteen. Kuorman vaihtelu on joko erittäin suurta tai ajoneuvo on jatkuvasti raskaasti lastattu. Tyhjällä pakettiautolla on epämukavaa ajaa, jos jousitus on liian jäykkä ja peräpää tuntuu pomppivan. Liian löysällä jousituksella raskaasti lastattu ajoneuvo puolestaan pohjaa pienissäkin epätasaisuuksissa. MAD-lisäjouset ovat yksinkertainen tapa helpottaa pakettiauton jousituspulmia.

Jousituksen pohjaaminen tuntuu epämukavalta ja kuluttaa ajoneuvoa

Kun jousitus pohjaa, jousien liikerata loppuu ja korin paino lepää hetken rajoitinkumien varassa. Tärähdys tuntuu silloin kuljettajan selkärankaa myöten ja rasittaa auton rakenteita. Raskaasti lastatulla pakettiautolla jousitus painuu kasaan, jolloin sen alaspäin jouston liikevara lyhenee. Kun liikkumavaraa on vain vähän, jousitus lyö herkästi pohjaan kuopissa ja muissa tienpinnan epätasaisuuksissa.

Raskaalla lastilla on muutenkin negatiivisia vaikutuksia ajoneuvon ajo-ominaisuuksiin ja turvallisuuteen. Ajoneuvo heittelehtii herkästi ja saattaa joutua sivuluisuun mutkissa ja ohitustilanteissa. Raskas kuorma pidentää myös jarrutusmatkaa ja kuluttaa renkaita, iskunvaimentimia sekä jousitusta.

MAD-lisäjouset jousituksen avuksi

Helppo ja nopea tapa parantaa ajoneuvon ajettavuutta ja turvallisuutta on asennuttaa MAD-lisäjouset jousituksen tueksi. Lisäjouset nostavat ajoneuvon normaalille korkeudelle mahdollistaen jousituksen kunnollisen toiminnan.

Jos autolla ei ajeta jatkuvasti raskaasti lastattuna, valitaan asennettavaksi lisäjouset, jotka sopivat käytettäväksi myös ilman kuormaa. Jos autossa puolestaan on painoa lisääviä kiinteitä rakenteita, kuten kalusteita tai nostimia, valitaan lisäjouseksi vaihtoehto, joka kompensoi kuormaa esimerkiksi 400 kilogrammalla.

MAD-lisäjousien asentaminen on helppoa ja nopeaa. Jousien kiinnitys on suunniteltu niin, ettei reikiä tarvitse porata. Asennus vaatii yleensä vain noin puoli tuntia. On kuitenkin muistettava, että ajoneuvo tulee muutoskatsastaa aina kun jousitukseen tehdään muutoksia.

MAD-lisäjouset Kahan 3 vuoden takuulla

MAD-lisäjouset on valmistettu huippulaatuisista materiaaleista ja niillä on sekä TÜV- että RDV-hyväksyntä. Jokainen lisäjousisarja on kehitetty varta vasten tietylle automallille, ja Kaha tarjoaa niille 3 vuoden takuun. Lisäjousien kanssa voidaan käyttää vakioiskunvaimentimia, mutta tehokkaammat iskunvaimentimet toimivat jäykemmän jousituksen kanssa paremmin.

Kun asennutat MAD-lisäjouset jousituksen tueksi, säästät pidemmän päälle huolto- ja korjauskustannuksissa sekä saat paremman ajotuntuman autoosi.

Lisätiedot:

Seppo Salo, tuotepäällikkö

seppo.salo@kaha.fi

09 615 68326

©2024 Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry. Evästevalinnat. Web Design Huima.