Ajankohtaista

Ohjelmistoyhtiö Pinja Norjalaisille

22.11.2021 / Kauppalehti

Norjalainen sijoitusyhtiö osti suomalaisen it-talo Pinjan

Ohjelmistoyhtiö Pinjan uusi omistaja on norjalainen pääomasijoitusyhtiö.

Ohjelmistoyhtiö Pinja on myyty norjalaiselle pääomasijoitusyhtiö Norvestorille, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Pinja tarjoaa ohjelmistoratkaisuja muun muassa metsäteollisuudelle, bioenergiatoimialalle, katsastusliiketoiminnalle sekä valmistavalle teollisuudelle.

Yhtiön ostanut pääomasijoitusyhtiö Norvestor investoi pääasiassa pohjoismaisiin kasvuyrityksiin, jotka tähtäävät kasvuun kansainvälisillä markkinoilla. Rahasto on ollut toiminnassa jo 30 vuotta ja sillä on toimipisteet Oslossa, Tukholmassa, Helsingissä, Kööpenhaminassa sekä Luxemburgissa.

Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen kertoo tiedotteessa, että data-analytiikan hyödyntäminen ohjelmistoissa ja tuotannossa on nosteessa Euroopassa. Lisäksi kotimaassa digitaalisen yhteiskunnan kehittämiseen liittyvien tuotteiden kysyntä on edelleen vahvaa. Yhtiö kertoo panostavansa uuden yrityskaupan myötä juuri näihin toimialueisiin.

Pinjan liikevaihto vuonna 2021 on noin 40 miljoonaa euroa ja se toimii 30 eri maassa. Työntekijöitä sillä on noin 450. Yhtiön aikaisempi omistaja oli suomalainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot.

©2024 Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry. Evästevalinnat. Web Design Huima.