Hallitus

Hallitus

Puheenjohtaja Timo Siermala (1971)

Timo Siermala on ollut YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2011 lähtien. Liiton puheenjohtajaksi hänet valittiin 25.4.2018 pidetyssä liittokokouksessa Vantaalla.

Vapaa-aika ja harrastukset painottuvat Rahjan saaristossa olevalle kesämökille sekä veneilyyn.

Katsastusalan Timo aloitti vuonna 2004 Vieskan Katsastus Oy:n ja Rannikon Autokatsatus Oy:n palveluksessa katsastusmiehenä. Joukko katsastusalan ammattilaisia Timo mukana, perusti vuonna 2009 Savarin Katsastus Oy:n Ylivieskaan. Savarin Katsastus on laajentanut myös Haapavedelle ja Pihtiputaalle. Timo oli mukana myös Kalajoelle ja Kannukseen perustetussa Meinalan Katsastus Oy:ssa. Katsastusalan lisäksi Timo on ollut mukana vuonna 2013 perustetussa Oy Testmill Ltd:ssä, joka toimii akkreditoituna tutkimuslaitoksena ajoneuvoalalla.

Vuoden 2022 alussa tehtyjen omistusjärjestelyiden johdosta Plus Katsastus Pohjois-Pohjanmaa Oy osti Savarin Katsastuksen yhtiöt ja Meinalan Katsastuksen liiketoiminnat. Timo jatkaa osakkaana uudessa yhtiössä.

Hallituksen jäsenet

Sampo Saukkoriipi (1965)

Oulussa sijaitsevan Konetien Katsastus Oy:n ja Rovaniemellä Euro Ins Oy:n osakas/yrittäjä. YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2009, josta yksi välivuosi Afganistanissa YK-joukkojen kaluston huoltojoukoissa. Sampolla on vaimo ja kolme lasta, yksi lapsenlapsi. Harrastaa lentopalloa ja perheen kanssa matka-autoilua.

Marko Aavikko (1968)

Plus Katsastuksen osakas/yrittäjä. YKL:n hallituksen jäsen vuodesta 2008 lähtien.

Marko aloitti katsastusalalla vuonna -98, Turun alueen ensimmäisen yksityisen katsastuaseman Raision Autokatsastus Oy:n palveluksessa katsastusmiehenä ja siitä hieman myöhemmin asikaspalvelupäällikkönä.

Vuonna -01 Raision Autokatsastus Oy sekä joukko yrittäjiä kehittivät ketjukonseptin K1-Katsastajat, jonka toimitusjohtajana Marko toimi 2009 saakka.

Osa entisistä K1 Katsastajien omistajista perusti 2010 täysin suomalaisen katsastusasemaketjun Plus Katsastuksen. Nykyisin yli 20:llä asemalla se on tällä hetkellä suomen suurin yksityisten yrittäjien omistama katsastusasemaketju.

Harrastukset painottuvat lähinnä kesään. Sydäntä lähellä on mökkeily, kalastus ja veneily Turun saaristossa. Urheilullisia suorituksia haetaan golfista sekä salibandystä, uutena lajina hurahtanut padeliin. Vapaa-aika kuluukin näiden harrastusten parissa sekä mökin ja omakotitalon ylläpidossa.

Marika Kurki (1985)

Tattarisuon Autokatsastus Oy:n osakas/yrittäjä. YKL:n hallitukseen valittu kevään 2018 liittokokouksessa.

Marika on aluperin kotoisin Tampereelta, josta jo hyvissä ajoin muutti Pieksämäelle.
Katsastusalan hän kuitenkin aloitti Espoossa, A-Katsastuksen palveluksessa vuonna 2008 toimistosihteerinä ja siirtyen samoihin tehtäviin Tattarisuon Autokatsastukseen 2009.

Yrittäjänä Marika aloitti Tattarisuon Autokatsastuksessa kahden pitkäaikaisen katsastajan kanssa joulukuussa 2016. Harrastuksiin kuuluu kuntosali ja lenkkeily.

Sanna Heiskanen (1977)

Koillismaan Autokatsastus Oy:n omistaja-yrittäjä
YKL ry:n hallitukseen Sanna valittiin 28.8.2020 pidettävässä liittokokouksessa

Sanna on koulutukseltaan liiketalouden opistoasteen merkonomi. Katsastaminen on kuulunut hänen elämäänsä jo 5-vuotiaasta lähtien, kun perhe muutti Kuusamoon isä Eeron saatua viran katsastusmiehenä.

Katsastusalalla Sanna on itse virallisesti aloittanut toimistotyöntekijänä vuonna 1997 isänsä Eero Haverisen perustamassa Koillis-Katsastus E. Haverinen Oy:ssä. Yrityskaupan myötä hän siirtyi toimistovirkailijaksi Yksityiset K-asemat Oy:n Koillis-Katsastuksen palkkalistoille vuosiksi 2006 - 2014. Loppuvuodesta 2014 Sanna perusti miehensä Pertti Heiskasen kanssa Koillismaan Autokatsastus Oy:n, joka aloitti toimintansa tammikuussa 2015.

Sannan ja Pertin uusioperheeseen kuuluvat Juho-poika, Sannan lapset Niko ja Jonna sekä jo omillaan asuvat Pertin aikuiset tyttäret Mira, Reetta ja Milla.
Sannan harrastuksiin kuuluu mm. lenkkeily ja jumpat. Perheen kanssa mökkeillään ja moottorikelkkaillaan.

PEKKA HÄNNINEN (1969)

Kontiokatsastus Oy:n osakas/yrittäjä. YKL ry:n hallitukseen Pekka valittiin 18.5.2022 olevassa liittokokouksessa

Pekka on ollut lähes koko työuransa autoalalla. Hän valmistui Kankaanpään ammattikoulusta moottorinasentajaksi vuonna 1988 ja autoteknikoksi Porin teknillisestä oppilaitoksesta vuonna 1994.
Autokorjaamon erilaisissa tehtävissä oltuaan vuoteen 2000 saakka, Pekka pääsi katsastajaksi Satakunnan Autokatsastukseen Poriin. Vuosina 2007-2010 hän toimi toimipaikan päällikkönä (A-katsastuksen palveluksessa).

Vuonna 2010 Pekka oli perustamassa Karhukatsastus Oy:tä ja toimi yrityksen osakkaana ja toimitusjohtajana vuonna 2020 tehtyihin yritysjärjestelyihin saakka. Yritys kasvoi 10 vuodessa 3 toimipisteen katsastusyhtiöksi Porin ja Ulvilan alueella.

Tammikuussa 2021 Pekka perusti yhtiökumppaninsa kanssa Kontiokatsastus Oy:n Poriin. Yritys työllistää tällä hetkellä 4 henkilöä.

Pekka on kotoisin Satakunnan Pomarkusta mutta asuu nykyisin perheineen Ulvilassa. Perheeseen kuuluu vaimo ja 2 aikuista lasta. Harrastuksista voi mainita omakotitalon ja saarimökin pystyssä pito, karaoke sekä vanhojen autojen kunnostaminen.

Teemu Ollanketo (1976)

Saloisten Katsastus Oy Raahe, omistaja/yrittäjä. Teemu valittiin YKL:n hallitukseen Oulun liittokokouksessa 12.5.2023

Teemu valmistui Rovaniemeltä v. 2000 autoteknikoksi. Katsastajan oikeudet hän sai v. 2001, jolloin hän oli töissä Rannikon Autokatsastuksessa. Vuoden 2004 tammikuussa työpaikka vaihtui katsastajana Oulu A-katsastukselle , josta vuonna 2007 siirto tuli esimiehen tehtäviin uudelle A:n asemalle Kempeleeseen.

Vuosi 2012 toi uuden yrittäjän Raaheen, Teemun perustaessa sinne oman katsastusaseman Saloisten Katsastus Oy:n. Perheeseen kuuluu puoliso ja poika. Vapaa-aika kuluu kuntosalilla, hiihtämässä ja kaikenlaisissa touhuiluissa perheen kanssa.

©2024 Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry. Evästevalinnat. Web Design Huima.