Ajankohtaista

Tieliikennelaki 01.06.2020

12.5.2020

Tieliikennelaki 01.06.2020->


• Paketti- ja kuorma-auton avonaisella lavalla voi kuljettaa irrotettavaa matkailukoria, vaikka sen leveys olisi auton leveyttä suurempi. Matkailukorissa ei kuitenkaan saa oleskella matkan aikana eikä matkailukorin leveys saa ylittää kyseiselle ajoneuvolle tiellä yleisesti sallittua leveyttä. Matkailukorin valaisimista ja heijastimista Traficomin määräys.
• Pysäköinti sallittu myös vasemmalle puolelle, jos ei vaaraa eikä haittaa liikennettä
• Paketti-, ruumis-, huolto- ja matkailuautoilta poistuu ajoneuvokohtainen nopeusrajoitus. Niillä noudatetaan tie- tai aluekohtaisia nopeusrajoituksia kuten henkilöautoilla.
• Nopeus 100 km/h: henkilö- ja pakettiauto, johon on kytketty luokittelumassaltaan enintään 750 kg perävaunu sekä moottoripyörä, johon on kytketty perävaunu
• Renkaat, talvirenkaita on käytettävä marraskuusta maaliskuuhun, jos sää tai keli sitä edellyttää. Nastarenkaita saa käyttää marraskuusta maaliskuuhun ja muulloinkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.
Ajoneuvoon saa asentaa renkaat, jotka rajoittavat käytössä sallitun akselimassan pienemmäksi kuin akselille teknisesti sallittu massa. Renkaiden kantavuuden tulee kuitenkin riittää kokonaismassalle.

https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/tieliikennelaki2020

©2024 Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry. Evästevalinnat. Web Design Huima.